4 maart 2024

De leukste vlaggen van de wereld

Ieder land heeft zijn eigen vlag. Ook hebben provincies, of soms zelfs steden, hun eigen vlag. Je zult vast wel bekend zijn met de Nederlandse vlag. Vlaggen zijn een leuke manier om kamers te versieren. Ook is het een mooie manier om te laten zien waar je vandaan komt. Denk aan een leuke vlag België van Vlaggenclub, om aan je muur te hangen of om op tafel te zetten. Er zijn veel internationale vlaggen die heel creatief zijn. Hieronder een aantal op een rijtje.

Nicaragua

De Republiek Nicaragua in Zuid-Amerika heeft een zeer bijzondere vlag. Deze heeft drie horizontale vlakken. De bovenste en onderste zijn blauw, het middelste vlak is wit. In het midden van de vlag zit een driehoek met hier in een berglandschap. Wat opvallend is, is dat achter de bergen een regenboog te zien is. Door deze regenboog, is het een van de weinige landen die de kleur paars in hun vlag gebruiken!

Dominica

Over vlaggen met paars gesproken, deze kleur is ook te vinden op de Dominicaanse vlag. Op de vlag van Dominica, een eiland in de Caribische zee, is de Sisserou papegaai te zien. Deze vogel wordt met uitsterven bedreigd. Er zijn er nog maar een paar honderd van. Het paars is de natuurlijke kleur van de vogel.

Isle of Man

Op de vlag van Isle of Man staat een afbeelding van drie aan elkaar genaaide benen. Deze benen hebben ieder een harnas aan. Het symbool dat de benen vormen heet een triskelion. Dit symbool maakt de vlag zeer uniek.

Mozambique

De vlag van Mozambique is erg bijzonder. Op deze vlag is een rode driehoek te zien. Dit driehoek staat symbool voor de strijd naar onafhankelijkheid. In dit drie staat een ster met daarin drie symbolen. Er staat een open boek, dit staat voor educatie. Verder staan er een schoffel en een automatisch geweer afgebeeld. Deze staan voor het gevecht dat het land moest voeren.

Nepal

De vlag van Nepal is bijzonder door de vorm. Normaal zijn vlaggen rechthoekig van vorm. Nepal is het enige land dat hiervan afwijkt. De vlag van Nepal bestaat namelijk uit twee driehoeken. Op de driehoeken zijn een maan en een zon te zien.

Geef een reactie