22 juli 2024

Digital marketing: Wat is dat nu eigenlijk?

De wereld van de reclame is met de ingang van het digitale tijdperk drastisch veranderd. Traditionele winkeliers kennen nog wel de tijd waarin je als ondernemer duizenden flyers liet drukken om te verspreiden in de wijk rondom je winkel. Tegenwoordig zijn veel ondernemers ook online actief en ook de marketing vind voor een groot deel online plaats. Maar wat is deze digitale marketing nou eigenlijk? In dit artikel zetten we de zaken voor je op een rijtje.

Social media marketing

Een groot deel van de digitale marketing vindt plaats op social media. Grote platforms zoals Meta (waar Facebook en Instagram onder vallen) en Twitter zijn populaire platforms om op te adverteren. De grote social mediabedrijven halen vaak hun inkomsten uit deze marketing. De platforms bieden vaak dan ook zeer uitgebreide tools om gebruik te maken van de advertentiediensten. Het adverteren op social media is daardoor tegenwoordig helemaal niet lastig meer. Je geld zo slim mogelijk inzetten in de social media marketing is echter een stuk complexer en echt een vak apart. Je kan deze vorm van online marketing uitbesteden. Er zijn verschillende bedrijven die zich specialiseren in social media marketing en vanuit hun expertise de marketing zo slim mogelijk uitvoeren.

Search engine optimalization

In de wereld van digital marketing is er nog één grote tak van sport: de Serach Engine Optimization, ook wel kortweg SEO genoemd. Met SEO wordt de vindbaarheid van een website verbetert. Op het moment dat iemand een zoekwoord invoert in een zoekmachine, kijken ze vaak niet verder dan de eerste pagina. De meeste mensen kijken niet eens verder dan de eerste paar hits. Door de SEO van een site te verbeteren komt de site hoger in de zoekresultaten te staan. Dit zorgt er voor dat er meer bezoekers naar de site worden getrokken. De SEO goed optimaliseren is net als de social media marketing een gespecialiseerd vakgebied en het is verstandig om hulp in te schakelen. Je kan de SEO laten doen door online marketingbedrijven. Bij de meeste bedrijven kan dit parallel aan de social media marketing. Op het moment dat je de diensten van een digital marketingbedrijf gebruikt wordt er gekeken naar de bestaande sites en marketing kanalen. Voor de meest effectieve marketing moet er geadverteerd worden op diverse platforms in combinatie met het verbeteren van de SEO. Door een goede mix te maken van deze vormen van digital marketing worden de juiste mensen goed bereikt.

Geef een reactie